En tiedä, johtuuko piheydestä vai pienistä tuloista, mutta tykkään haalia alennuksesta kasveja. Niitä löytyy aina yksi sieltä ja toinen täältä. Ja etsiminenkin on mukavaa ;) Sitten ei harmitakkaan, jos joku kasvi ei menesty, kun siihen ei ole panostanut kovinkaan paljon rahaa. Tässä muutamia lähi aikoijen ale-löytöjä :)

 

Sitruuna ja viikuna löytyivät läheisestä puutarhamyymälästä 3 eurolla per kasvi. Hauska kokeilla, miten talvehtiivat kellarissa. Istutan vielä isompiin ruukkuihin ja annan syyslannoitetta, jotta jaksaisivat paremmin talven pitkän kylmän ja pimeän.

thumbnail_20170808_114941_resized.jpg

 

 

Nimetön syyshortensia oli 5 euroa ja sisarusvadelma 2e. Meidän vadelmissa on ilmeisesti marmoritauti, joten aletaan pikku hiljaa tekemään uuteen paikkaan uutta vadelmatarhaa. Toistaiseksi vadelmat kyllä ovat olleet isoja, mutta makeiksi niitä ei kyllä voi kutsua. Onneksi on sokeri keksitty ;) Käsittääkseni marmoritauti muuttaa lopulta marjat pieniksi. 

 

thumbnail_20170808_115012_resized.jpg

 

Kuva on surkeista surkein, mutta löysin 5 eurolla Kuokkala- luumupuun tokmannilta. En edes tajunnut, miten iso puu oli, kunnes yritin laittaa sen autoon. Ihmettelin kyllä, miksi ihmisillä oli jotenkin olevinaan tosi hauskaa kassalla, kun lapset huokailivat äitin intoa ostaa puu, kun halavalla sai, eikä se edes mahdu autoon. Oikeassa olivat mokomat. Muutama oksa katkesi, mutta ei se haittaa. Myös pelakuita ostin alesta, kun ajattelin jo ensi vuotta ;) Ja vielä nuo kerkiäävät tänä vuonnakin kukkimaan.

 

thumbnail_20170808_115021_resized.jpg

 

Eilen ostin ekat syyssipulit. Tosin ihmettelin hieman, miksi osassa sekoituksissa oli kruunuvuokkoja, kun ne eivät Suomessa kuitenkaan talvehdi. Nooh, laitan ne tämän vuotisten kanssa kellariin talveksi, joten ei niistä minulle haittaa ole. 4 erilaista sekoitusta näytti olevan ja maltillisesti otin vain nämä kaksi. Tänä vuonna saattaa kyllä olla, että syyssipuleita tulee hamstrattua, kun viime vuosi jäi muuton takia väliin. Vahinko on ehdottomasti otettava takaisin, eikö totta? Vieläkin muistan sen tuskan, kun näin mielettömissä aleissa narsisseja, tulppaaneja ja jättilaukkoja, eikä ollut paikkaa, mihin niitä laittaa. Ai jaij, pahaa tekee vieläkin. Täytyy lääkitä tuskaa tänä vuonna!

 

thumbnail_20170811_093635_resized.jpg

 

Härkäpapuja päästään tänään maistelemaan. HerraMies ei ole ollenkaan innoissaan näistä ;) Täytyy myöntää, että itse olen kyllä melko tohkeissani. Omien kanojen munista kananmunakastiketta, oman maan pottuja ja lisukkeena itse kasvatettuja härkäpapuja... Hitsi, toivonmukaan en koskaan turru tähän fiilikseen. Tämä jos mikä tekee ihmisen onnelliseksi <3

 

thumbnail_20170812_094149_resized.jpg