Eilen olikin aikamoinen myräkkä. En ole itse aiemmin moista nähnyt. Vesikin tuntui pyörivän ilmassa, eikä tullut suoraan alas. Tyttöjen kesäikkunasta tuli sadevedet sisään. Olimme HerraMiehen kanssa kesäkeittiössä katsomassa myrskyn nousua, mutta sateen alkaessa tulin sisälle, kun ajattelin, että lapset saattavat säikähtää, kun ryske alkaa. Eivät onneksi säikkyneet. Isommat olivat innoissaan ja Taikakin suhtautui melko rauhallisesti. Vähän ehkä jännitti, mutta siskojen into oli tarttuvaa. Vieressä kuitenkin halusi tytteli nukkua, että ilmeisesti vähän jännitti kuitenkin. Sähköt hävisivät klo 20.30 ja palasivat vasta tänään puolen päivän aikaan. Eli olimme ilman sähköä yli 15 tuntia. Vähän harmittaa jääkaapin sisältö... Mutta ompahan hyvä tekosyy syödä valtavat määrän, kun ei noita uskalla kovin kauaa enää säilytellä ;)  Mutta huomaa kyllä hyvin, miten tottunut sitä on sähkön tuomaan helppouteen. Oli vähän orpo olo aamulla, kun pohdittiin kahvinkeittoa. HerraMies ystävällisesti lähti kesäkeittiöön kiehauttamaan vettä, jotta saatiin kahveeta. Pakko myöntää, että kun sähköt tuli takaisin, niin olin enemmän kuin onnellinen hyvänmakuisesta, kunnon kahveesta ;)

 

Eilen luin Klaara myrskystä, mutta eräs lukija kertoi, että nimi on virallisesti Kiira. Ja näin olikin. Ja oli vielä rajuilma, eikä myrsky. En ollu ihan klaarannu tätä hommaa ;)

 

Puutarha säilyi lähes tuhoitta. Kaksi daalia oli kaatunut (muttei katkennut) ja takapihan kompostipenkki oli vähän sikin sokin. Meidän tontilta ei ollut puitakaan kaatunut, mutta tuossa tiellä on koivu nurin sähköjohtojen päällä. 

 

Näin vähillä tuhoilla selvittiin:

thumbnail_20170813_082020_resized.jpg

 

thumbnail_20170813_082037_resized.jpg

 

thumbnail_20170813_081847_resized.jpg

 

thumbnail_20170813_081855_resized.jpg

 

Kuvien perusteella osalle on tullut isojakin vahinkoja myrskyn aikana :( Toivon mukaan sinä säästyit vahingoilta <3