Meillä on keittiön ja olohuoneen välissä isot ikkunat, joiden näkymän soisin olevan muutakin kuin miehen korkuista nokkosta, saniaista ja vadelmaa höystettynä vuohenputkella. Nooh, rinne siinnä on tietysti heti, kuten olkkarin ikkunoidenkin kohdalla. Tätä en lähde loiventamaan, mutta näkymän halusin saada kauniimmaksi.  Alue jatkuu metsänä, joka oli myös päässyt melko villiin kuntoon. Ihmettelimme keväällä, miksi niin monet kuuset alkavat kuolemaan. Emme keksineet muuta, kuin tuo rikkaruohojen määrä. Luulisimme, että ne vievät niin paljon ravinteita ja vettä, että kuuset eivät enää taistelussa pärjää. Voi olla, että olemme ihan hakoteillä asian suhteen ja jos joku osaa kertoa, mistä moinen johtuu, niin mielelläni kuulisin. Joka tapauksessa HerraMies alkoi aluetta raivata ja mie sitten keskityin tuohon rinteeseen.

 

Tässä kuvia viime vuodelta. Talo on tuossa kuvan vasemmalla puolella. Tässä ei rinnettä näy, mutta näkyy, miten villissä kunnossa alue on.

1941.jpg

 

1942.jpg

 

Aloitin alku kesästä ensin ajamaan ruohonleikkurilla pientä aluetta rinteen alta, mutta lopulta päädyimme raivaamaan aluetta vähän laajemmin. Raivaussahalla aloitettiin ja lopulta sen pääsi leikkurilla ajamaan. Nyt polku vie tontin rajalle saakka, mutta siitä ei kuvaa ole. Tarvinnee joku päivä käydä kuvaamassa "seikkailupuistoa", kuten lapset aluetta nimittävät :)

 

20170711_111409.jpg

 

 

20170731_192430.jpg

 

20170731_192439.jpg

 

Istutin alku kesästä muutaman pienen rhodon rinteen vasempaan reunaan sireenin ja idänvirpiangervojen "alle":

20170731_192403.jpg

 

Saniaiset saavat jäädä. Ne ovat kivan näköisiä. Tosin ikävän aikaisin alkavat ruskettumaan, eli tähän aikaan vuodesta näkymä ikkunasta ei enää olekkaan niin kaunis. Osa noista tulee vaihtumaan kuunliljoihin jossakin vaiheessa. 

 

20170613_142841.jpg

 

Vuohenputken kitkemistä todella riittää. En kuitenkaan halunnut alkaa aluetta myrkyttämään, joten olen kitkenyt rinteen 4 kertaa tänä kesänä. Ja taas se pitäisi tehdä ;) 

20170731_192338.jpg

Rinteeseen on istutettu tänä vuonna lamoheisiangervo, köynnöshortensia ja 4 nimetöntä pensasta (jotka siirrettiin Elvin kummulta). 

 

Rhodot saivat saurakseen vähän suuremman kaverin, jonka löysin hyvästä alesta kesän aikana kukinnan loputtua. Laitoin niille katteeksi havupuista tehtyä haketta. Sinällään kätevää, kun sen hävittäminen on vähän työlästä; maatuu hitaasti eikä sille oikein ole katekäyttöä muutoin. Tässä se taas on onnen omiaan, kun happamoittaa maata samalla kun edes vähän estäisi rikkaruohojen kasvua:

 

thumbnail_20170809_171141_resized_1.jpg

 

Tänään meinasin käydä rinteen rikkaruohojen kimppuun. Siitä kuvia tuommenpana :) 

 

Nyt kun tässä istuskelen ja kirjoittelen tätä postausta, huomasin, että räkätit ovat saapuneet. Olenkin ihmetellyt, mihin ne katosivat ja ollut asiaan äärimmäisen tyytyväinen, kun marjat saavat olla rauhassa. Nyt niitä sitten oli kunnon lauma tuossa, useita kymmeniä yksilöitä. Tarvinnee siis lähteä hätyytys puuhiin ja laittamaan jotain välkkyvää marjapensaiden äärelle. Katotaan kuinka käy, kumpi voittaa; akka vai lintu!